A SpyderNet Kft. elkötelezett a biztonságos internetezés és a gyermekek védelme iránt. Úgy gondoljuk, hogy a most felnövő nemzedék akkor fogja tudni igazán hasznára fordítani az internet által biztosított határtalan lehetőségeket, ha biztonságos körülmények között – a felnőttektől kapott támogatás és odafigyelés mellett – tanulja meg annak önálló használatát.

A gyermekek biztonságos internetezését 2014 óta a hírközlési törvény is kifejezetten támogatja, felhívva az internetszolgáltatókat, hogy biztosítsák a kiskorúak védelmét lehetővé tevő, magyar nyelvű, könnyen telepíthető és használható szoftver (azaz szűrőszoftver) internetes honlapjukról való ingyenes letölthetőségét, és ezt követően annak ingyenes használhatóságát.

A hírközlési törvény a kiskorúak védelmének elősegítése érdekében létrehozta a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztalt is, amely az internetszolgáltatók számára kidolgozott és közzétett ajánlásokkal segíti elő a követelményeknek megfelelő szűrőszoftverek fejlesztését vagy kiválasztását.

A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal előzetes vizsgálatai alapján több szűrőszoftver is eleget tesz a gyermekek védelme tekintetében a kívánalmaknak, így például a következők:

– Norton Family

A Norton Family szűrőszoftver elérhetősége:
https://family.norton.com/familysafety/loginStart.fs

A Norton Family szűrőszoftver használata:
A Norton Family szűrőszoftver használatáról a fenti címen a lap tetején a Súgó menüpont alatt, valamint a következő linken található információ:
https://support.norton.com/sp/hu/hu/norton-family/current/solutions/kb20090505112039EN_EndUserProfile_hu_hu

– Dolphin Knight

A Dolphin Knight szűrőszoftver elérhetősége:
http://dolphinknight.com/hu/

A Dolphin Knight szűrőszoftver használata:
A Dolphin Knight szűrőszoftver használatáról a fenti címen a lap alján a Támogatás menüpont alatt, valamint a következő linken található információ:
http://www.dolphinknight.com/letoltes/dolphin_knight_hasznalati.pdf

Gyermekeink biztonsága közös ügyünk – szülőként, gondviselőként támogassa Ön is a kicsik biztonságos internethasználatát!